5 essentials voor wandelaars

Als je gaat wandelen, is het verstandig om je goed voor te bereiden. Als je geheel onvoorbereid op pad gaat kan je onverantwoorde risico’s nemen. Daarom vijf super essentiële zaken die iedere wandelaar mee moet nemen als hij een mooie wandeling gaat maken.

1 – goede wandelschoenen

Goede wandelschoenen kunnen je dag maken of breken. Goede bergschoenen beschermen tegen de invloed van weer en wind, maar zorgen ook voor goede steun. Tenslotte moeten ze ook nog ademen. Zo wordt het zweet van je voeten afgevoerd en voorkom je bijvoorbeeld blaren!

2 – wandelsokken

Wandelsokken zijn een belangrijke aanvulling op de wandelschoenen die we net noemden. Het belang van goede wandelsokken wordt behoorlijk onderschat. Goede wandelsokken geven extra steun, maar zorgen ook dat het zweet van je voeten wordt afgevoerd. Het gevolg is dat je het wandelen veel langer volhoudt.

3 – regenjas

Een kwalitatief goede regenjas is ook belangrijk en moet je eigenlijk altijd wel bij je hebben. Een goede regenjas beschermt je tegen water (en wind). Belangrijk is dat een regenjas lekker zit en gemaakt is van ademend materiaal zoals Gore Tex. Is je regenjas namelijk niet ademend, dan zweet je je rot.

Bekijk hier het overzicht van de beste regenjassen van dit moment.

BTW: zelfs wanneer we gaan wandelen op Mallorca of Ibiza nemen we een regenjas mee. Als we gaan winterwandelen kiezen we liever voor een hardshell.

4 – zakmes

Een zakmes is altijd handig als je gaat wandelen. Je kunt er je rugzak mee repareren. Bloemen mee snijden. Fruit mee schillen en nog 100 andere dingen (fles wijn open maken 😉 ). Super handig en te koop bij de betere kampeerwinkels.

wandelen

5 – EHBO setje met tekentang

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dé reden om altijd een EHBO setje mee te nemen. Bijvoorbeeld voor als je valt en een (schaaf) wond oploopt. Stop ook altijd een pincet of een tekenpen in de EHBO kit. Het risico van een tekenbeet wordt steeds groter en je kan er vreselijke gevolgen aan overhouden. Een goede voorbereiding en een EHBO kit maakt je wandeling veiliger

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.