Wat heb je nodig als je gaat winterwandelen

Winter wandelen groeit in populariteit. Steeds meer Nederlanders gaan in de winter naar de Alpen om daar te genieten van de winter, de sneeuw, frisse lucht en om meer te bewegen. De groei van de populariteit van het winterwandelen in Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland en Frankrijk wordt bovendien versterkt door de toename van het aantal fitte senioren. Deze mensen gingen vroeger altijd op wintersport en hebben de ski’s nu verruilt voor een paar wandelschoenen of snowboots.

winterwandelen - wat heb je nodig

Hieronder staan alle zaken die je nodig hebt als je wilt gaan winterwandelen:

Goede jas

Eén van de belangrijkste onderdelen van je uitrusting is je jas. Een goede winterjas of beter nog een hardshell ski jas zorgt er voor dat je warm blijft. Let er op dat de jas gemaakt is van ademend materiaal, zo voorkom je dat je te veel gaat zweten. Als je een hele goede regenjas (bekijk de regenjassen test) hebt, kan je die overigens ook gebruiken. Zorg dan wel voor een warm donsjack of warme fleece trui.

Wandelschoenen en wandelsokken

Goede wandelschoenen zijn natuurlijk ook erg belangrijk. Kies voor een schoen in categorie B. Een met een stevige zool zodat je niet uitglijd. Extra tip: met goede wandelsokken blijven je voeten warm, droog en krijg je geen blaren.

Handschoenen

In de winter is het vaak erg koud als je gaat wandelen. Goede handschoenen om je handen warm te houden zijn dan zeker geen overbodige luxe. Je kunt het beste shoppen in het assortiment skihandschoenen. Deze handschoenen zijn doorgaans gemaakt van water- en winddicht materiaal en zijn ademend. Dus je hebt geen last van zweethanden. Hou er wel rekening mee dat een paar goede handschoenen als snel 80-100 euro kost.

Zonnebril en rugzak.

Op mooie dagen is het belangrijk dat je je ogen beschermd tegen de zon. Kies daarom voor een categorie 4 ski zonnebril en vergeet niet om je in te smeren. Een kleine rugzak waarin je wat te drinken en eten meeneemt is ook prettig. Daarin kan je ook een paar extra sokken meenemen. Dat is altijd prettig.

Veel wandelplezier toegewenst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.