Wandelschoenen kopen – de ultieme checklist

Als je wandelschoenen gaat kopen, heb je heel veel keus. Wij hebben de afgelopen jaren zo vaak wandelschoenen gekocht, dat we inmiddels wel experts zijn als het gaat om het kopen van goede schoenen. Daarvoor hebben wij de ultieme checklist gemaakt voor als je wandelschoenen gaat kopen.

Check 1: waar ga je wandelen?

Er schoenen in allerlei categorien. Van A tot D en dan ook nog allemaal combinaties zoals B/C of A/B-schoenen. De letters zeggen wat over de stijfheid van de schoenen, daarom is het belangrijk om voor de aankoop te bedenken waarvoor je ze gaat gebruiken.

Ga je alleen in je eigen dorp of stad wandelen? Neem dan een categorie A schoen, voor wandelen in de bergen heb je echt wel een B- of C-schoen nodig. Wil je simpelweg de beste wandelschoenen? Ga dan naar de winkel en vraag advies.

Check 2: wanneer ga je wandelen?

En dan bedoel ik niet ’s morgens of ’s middags, maar ga in welk seizoen. In de herfst of lente heb je andere schoenen nodig dan in de zomer. Dat geldt nog veel meer als je gaat winterwandelen of sneeuwschoenwandelen. Dan heb je ademende schoenen nodig het liefst van Gore-Tex of vergelijkbaar materiaal.

Check 3: hoeveel wil je betalen?

Minstens zo belangrijk: “wat is je budget”. Er zijn dure wandelschoenen en goedkope. Voor dure betaal je al vaak meer dan 250 euro, terwijl je bijvoorbeeld bij Decathlon ook schoenen kunt kopen voor ongeveer 100 euro.

Check 4: heb je advies nodig?

Weet je al precies wat je wil hebben? Dan heb je geen advies nodig en kan je prima online terecht voor het kopen van goede schoenen om mee te wandelen. Weet je het echter nog niet precies en kan je wel wat advies gebruiken? Ga dan naar een gespecialiseerde outdoorwinkel. Met name bij Zwerfkei en Bever outdoor hebben ze medewerkers met kennis van zaken. Deze kunnen je uitermate goed adviseren.

Check 5: goede sokken scheelt de helft.

De laatste tip gaat niet over schoenen, maar over sokken. Pas je schoenen met goede wandelsokken. Goede wandelsokken zorgen voor steun, de afvoer van transpiratie en voor je voeten. Met een paar goede sokken kan je besparen op de kosten voor je schoenen.

 

Veel succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.