Wandelen op skisokken

Wandelen op skisokken. Het gebeurt nog steeds. Zowel skisokken als wandelsokken zijn gemaakt voor comfort, actieve omstandigheden en om blaren en zweetvoeten te voorkomen. Genoeg overeenkomsten tussen de twee dus. Maar de verschillen tussen de twee soorten sokken zijn veel groter. Net als de verschillen tussen de twee activiteiten.

Hieronder vertellen we meer over de twee belangrijkste verschil tussen skisokken en wandelsokken.

De temperatuur omstandigheden:

Wandelen doe je over het algemeen in aangename weersomstandigheden. Geen ijzige wind, pakken sneeuw of temperaturen onder het nulpunt. Skiën daarentegen doe je wel in al deze omstandigheden. Skisokken zijn dan ook gemaakt om de drager droog en warm te houden. Wandelsokken zijn daarentegen gemaakt om de drager droog en fris te houden.

De pasvorm:

Skisokken hebben een perfecte pasvorm die aansluit bij de skischoen. De sokken sluiten hoog en hebben verdikte delen op plekken waar tijdens het skiën druk ontstaat. Dit zijn bij het skiën met name de scheenbenen en de hielen. Wandelsokken hebben een pasvorm welke perfect aansluit bij een wandelschoen. De verdikte plekken zitten bij wandelsokken met name bij de hak en de bal van de voeten. Dit zijn de plekken van de voet die bij het wandelen het meeste te verduren krijgen.

Bovenstaande in acht nemende, kan je je voorstellen dat wandelen op skisokken suboptimaal is. Het materiaal van skisokken en wandelsokken (indien van goede kwaliteit) komt wel overeen. Maar dat is dan ook wel gelijk de belangrijkste overeenkomst. Ben je van plan te gaan wandelen en heb je nog geen goede wandelsokken? Haast je dan naar de betere sportzaak om een paar aan te schaffen.

Een goed paar wandelschoenen komt niet alleen je wandelgenot ten goede, maar zorgt er ook voor dat je skisokken langer meegaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.