Wandelen in de Pongau – Oostenrijk

Wandelen is het leukste wat er is. Het is gezond, sportief en uitermate ontspannend. Daarom wandelen wij het hele jaar door. Meestal op de wandelpaden in Nederland, de (avond-) vierdaagse en gewoon zoveel mogelijk. Zelfs een rondje lopen tijdens de lunchpauze op ons werkt zorgt al voor dat fijne gevoel.

Ook tijdens onze vakantie wandelen we graag. Zowel in de zomer, als in de winter.

Zomer: wandelen in Oostenrijk

Vorige zomer zijn we wezen wandelen in de Pongau, een regio in het Oostenrijkse bundesland Salzburgerland. We hebben onder meer die zomer in Flachau gewandeld, de Gerzkopf en Lackenkogel beklommen en natuurlijk de rest van de regio verkent.

Als je in de zomer in Oostenrijk gaat wandelen is het erg belangrijk dat je goed voorbereid op pad gaat. Zorg voor een mooie regen jas, wat warms en natuurlijk goede wandelschoenen.

Handige tip voor als je op zoek gaat naar een mooie wandeling, kijk eens op de website van bergwelten.com. Op deze Duitstalige website staan een aantal hele mooie routes. Er staan echt hele mooie wandelroutes op deze site. Zowel lange als kortere. Verder kan jij bij elke vvv (tourisme buro) een plattegrond van het dorp en de omgeving gratis ophalen. De routes zijn zijn ook erg goed aangegeven. Gewoon de gele bordjes volgen.

Winter: winterwandelen is heel bijzonder.

In de winter zijn wij gek op winter wandelen. Afgelopen jaar waren we in het prachtige Sölden (Ötztal, Tirol, Oostenrijk). Je kunt daar prachtig wandelen. En winterwandelen in Oostenrijk is echt een geweldige beleving. De rust, de natuur en de sneeuw zorgen er voor dat het echt een geweldige belevenis is.

Gek genoeg gaan er maar weinig Nederlanders in de winter naar Oostenrijk om te wandelen. Wij hebben vorig jaar in de zomer goed gekeken, maar ook in de Pongau, waar we toen waren zijn enorm veel winter wandelroutes.

Winterwandelen

We nemen gewoon onze bergschoenen mee, een misschien een paar snowboots. Skisokken aan, skizonnebril mee en hup naar Oostenrijk. Heerlijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.